Wat is het Air Miles programma en hoe werkt het?

Wat is het Air Miles programma en hoe werkt het

Je hebt vast wel eens eerder gehoord van Air Miles en dat deze erg veel voordeel zouden kunnen opleveren bij het reizen. Hoewel dit zeker klopt, zit het programma zelf wel net een beetje anders in elkaar dan dat de meeste mensen denken. In dit artikel vertellen we je graag meer over het Air Miles programma en hoe dit precies werkt. Ook vertellen we je verder hoe je Air Miles precies kunt sparen en wat je uiteindelijk kunt doen met alle punten die je hebt verdiend. Op deze manier weet jij precies hoe je dit spaarprogramma in jouw voordeel kunt gebruiken!

Wat is het Air Miles programma?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat het Air Miles programma precies inhoudt. Dit is een loyaliteitsprogramma waarmee klanten punten kunnen sparen. Deze punten kunnen vervolgens ingeruild worden tegen allerlei verschillende kortingen op de website van het Air Miles programma.

Dit programma is echter niet precies hetzelfde als waar men vaak aan denkt wanneer ze airmiles horen. Bij airmiles denken veel mensen aan de zogeheten frequent flyer punten. Hiermee zou je namelijk punten kunnen sparen door met het vliegtuig te reizen. Dit is een manier voor de verschillende bedrijven om klanten aan zich te binden en in ruil voor deze binding krijg je kortingen of zelfs gratis vliegreizen. Het Air Miles programma werkt echter net een beetje anders. Hiermee kan je helaas geen gratis vluchten verdienen, maar gelukkig zijn er nog genoeg tegemoetkomingen voor de klanten die gebruik maken van dit spaarprogramma.

Hoe werkt het Air Miles programma?

Het Air Miles programma werkt net iets anders dan de zogenaamde ‘airmiles’ ofwel frequent flyer punten. Je kunt deze Air Miles namelijk verdienen simpelweg door je boodschappen te doen of andere aankopen te doen bij een aantal verschillende bedrijven. De bedrijven die meedoen aan dit spaarprogramma zijn Albert Heijn, Praxis, Etos en de Shell. Wanneer je hier iets gaat aanschaffen, kan je dus Air Miles sparen die je vervolgens weer kunt gebruiken om in te wisselen tegen verschillende vouchers.

Een van deze vouchers is voor KLM. Op deze manier zou je het Air Miles programma dus toch nog kunnen gebruiken om korting te krijgen op vliegreizen. Dit is echter slechts een van de vele verschillende vouchers die je kunt krijgen door je punten in te wisselen. Het Air Miles programma is dus vrij veelzijdig en biedt klanten de mogelijkheid om de punten via verschillende bedrijven te sparen in plaats van dat je hierbij aan slechts één winkel gebonden bent. Het programma heeft zelfs een samenwerking met MasterCard. Dit biedt klanten de gelegenheid om deze punten ook te blijven sparen met iedere aankoop die ze doen met deze credit card. Zo ben je helemaal niet meer beperkt tot een paar bedrijven, maar kan je juist Air Miles sparen met al je aankopen die je hiermee doet! Via het Air Miles programma kan je dus op een vrij makkelijke manier mooie kortingen krijgen.

Om mee te doen aan het Air Miles programma, moet je als eerste aan account aanmaken op de website. Vanuit hier krijg je een pasje toegestuurd en deze kan je gaan gebruiken om jouw punten te sparen. Neem het pasje mee de eerstvolgende keer dat jij in een van de deelnemende winkels gaat shoppen en laat het pasje scannen. Vanaf hier worden de punten automatisch bijgeschreven op je account van het Air Miles programma. Om het pasje aan te vragen, hoef je dit echter niet per se v ia hun website te doen. Je kan ook heel eenvoudig een formulier invullen in een van de deelnemende winkels en zo krijg je het pasje ook snel toegestuurd.

Hoe spaar je Air Miles?

Nu we iets meer weten over wat het Air Miles programma precies is en hoe dit allemaal in zijn werk gaat, is het ook handig om te weten hoe je Air Miles nou eigenlijk kunt sparen. Zoals gezegd, kan je deze punten sparen door gewoon aankopen te doen. Hiervoor moet je doorgaans naar een van de bedrijven gaan waar het Air Miles programma een samenwerking mee heeft. Dit zijn de Albert Heijn, Etos, Praxis en de Shell. Dit is natuurlijk ontzettend handig voor klanten, want vrijwel iedereen heeft boodschappen nodig en de meeste mensen ook benzine. Ga naar Etos voor al je verzorgingsproducten en naar de Praxis voor verbouwingen en voor je het weet heb je al ontzettend veel Air Miles gespaard!

Een andere manier om Air Miles te sparen, is door je creditcard te gebruiken. Het Air Miles programma heeft namelijk een samenwerkingen met MasterCard. Dit zorgt ervoor dat gebruikers van deze creditcard ook heel eenvoudig punten kunnen sparen van dit fijne spaarprogramma met een pas die ze toch al regelmatig gebruiken. Wanneer je een aankoop afrekent met je creditcard, worden de Air Miles automatisch op je account bijgeschreven.

Wat kan je doen met de punten die je hebt verdiend?

Je weet nu dus precies hoe het Air Miles programma in elkaar zit, maar wat kan je doen met de punten die je hebt verdiend? Allereerst moet je hiervoor naar de website van het Air Miles programma gaan. Hier zie je een handig overzicht van allerlei kortingen en dergelijke waarvoor je de punten kunt inruilen. Zo zijn er heel veel dagjes weg waar je punten voor kunt inruilen en je zelf nog maar een klein bedrag hoeft bij te betalen. Wil je een keer goedkoper naar de film? Ruil dan je Air Miles in, leg een klein bedrag bij en binnen de kortste keren kan jij weer lekker naar de bioscoop!

Een andere populaire optie op de website van Air Miles is de KLM pakketreis. Hierbij heb je minimaal 2.500 punten nodig en zo kan je voordeliger op reis. Onthoud wel dat je hierbij geen gratis vlucht kunt krijgen, maar alleen maar kortingen. Ook is het belangrijk om hierbij te weten dat je nooit alleen een vlucht kunt boeken met zo’n pakketreis. Deze reis is namelijk telkens een combinatie van een vliegticket en minstens 1 overnachting in een hotel.

Over de auteur

Tom Marr

Ik beheer de Puntenman.nl blog om te laten zien hoe ik spaarpunten en geld verdien met spaarprogramma's die in Nederland beschikbaar zijn. Doe mee en volg me om uit te vinden hoe ook jij geld kunt besparen en geweldige beloningen kunt verdienen.