Hoeveel Air Miles kan ik krijgen als ik mijn MasterCard gebruik?

Hoeveel Air Miles kan ik krijgen als ik mijn MasterCard gebruik?

Als je een gelukkige of ongelukkige eigenaar bent van een door MasterCard in Nederland (niet ergens anders) uitgegeven creditcard in dan kun je Air Miles sparen als je ermee betaalt … maar alleen in het buitenland en zelfs daar zit een limiet aan. Waarom dat zo is en hoeveel je kunt krijgen lees je hieronder.

Hoeveel Air Miles kan ik krijgen voor het gebruik van mijn MasterCard

Telkens als je met een MasterCard in het buitenland betaalt, kun je Air Miles verdienen.

De omrekening is makkelijk: je krijgt 1 Air Mile voor elke € 5 die je uitgeeft aan het kopen van producten of diensten. Dit geldt als je ermee betaalt voor spullen binnen de eurozone.

Euro uitgegevenAir Miles gespaard
€ 51 Air Mile
€ 102 Air Miles
€ 255 Air Miles
€ 5010 Air Miles
€ 10020 Air Miles
€ 500100 Air Miles

Voorbeeld 1. Als je in Duitsland bent en voor € 5 een broodje haalt, krijg je 1 Air Mile punt. Dat is vrij eenvoudig. Als je echter buiten de eurozone bent, of je nu nog in Europa bent of daarbuiten, dan wordt het bedrag van je Air Miles berekend na de omrekening van de plaatselijke valuta naar de euro.

Voorbeeld 2. Als je in Polen bent en besluit 50 PLN te besteden aan pierogi en bier, wordt je aankoop van 50 PLN op basis van de wisselkoers omgezet in Euro. Op basis van de wisselkoers van vandaag (13.02.2023) is 50PLN = € 10,43, wat betekent dat je 2 Air Miles ontvangt voor je aankoop.

Er is echter iets dat je moet weten voordat je er helemaal voor gaat, een MasterCard aanschaft en al je geld uitgeeft aan reizen naar het buitenland.

Er is een limiet op Air Mile punten die je met de MasterCard verzamelt.

Helaas is er, om het leven minder leuk te maken en het verzamelen van punten moeilijker, een limiet aan het aantal Air Miles dat je met je MasterCard kunt sparen.
In principe kun je per kalenderjaar maximaal 6000 Air Miles verzamelen door je MasterCard in het buitenland te gebruiken. Dus als je rijk genoeg bent om meer dan € 30.000 uit te geven aan je reizen naar het buitenland, kun je niet meer punten sparen dan het hierboven genoemde quotum.

Werken alle MasterCard kaarten met het Air Mile programma?

Nope.

Ook dit is een probleem dat mijn eenvoudige geest niet kan begrijpen. Je kunt alleen een MasterCard gebruiken die in Nederland is uitgegeven. Je kunt geen buitenlandse, zakelijke of debet MasterCard koppelen aan je Air Miles – is de verklaring op de Air Miles website. Als je bedenkt dat de meeste grote online betaalsystemen of financiële organisaties zoals PayPal of Skrill hun kaarten in het buitenland uitgeven (hoewel het nog steeds MasterCards zijn), maakt dat ze nutteloos in de ogen van het Air Miles programma.

Naar mijn mening is het gewoon gek dat dit het geval is. Ik ga hier niet te veel op in, maar het blijft vervelend dat het Air Miles programma besloten heeft het zo te doen.

Is het de moeite waard?

FAllereerst moet ik zeggen dat het feit dat je alleen Air Miles kunt sparen als je je MasterCard-kaart in het buitenland gebruikt mij belachelijk lijkt. Als je niets verdient als je de kaart in Nederland gebruikt, dan heeft het geen zin om je daar druk over te maken, want de meeste tijd zul je thuis doorbrengen en de kaart daar gebruiken om ofwel online dingen te kopen of diensten binnen Nederland te betalen.

Het idee dat je alleen punten kunt verdienen door de kaart in het buitenland te gebruiken is naar mijn mening gewoon onzinnig. Bovendien is het feit dat je MasterCards uitgegeven door andere instellingen dan Nederlandse niet kunt gebruiken een ander probleem dat het vermelden waard is. Anderen stoort het misschien niet, maar in een wereld die steeds meer met elkaar verbonden is en diensten uit het buitenland gemakkelijk in Nederland te gebruiken zijn, heeft het gewoon geen zin.

Alles overziend is mijn oordeel als volgt: het is niet de moeite waard om een MasterCard aan te schaffen en te hopen er Air Miles mee te sparen. Er zijn betere, goedkopere en gemakkelijkere manieren om Air Miles te sparen en daar zou je je op moeten richten in plaats van met een creditcard te werken.

Schaam jullie Air Miles mensen, jullie hebben het echt verknald met MasterCard.

Over de auteur

Tom Marr

Ik beheer de Puntenman.nl blog om te laten zien hoe ik spaarpunten en geld verdien met spaarprogramma's die in Nederland beschikbaar zijn. Doe mee en volg me om uit te vinden hoe ook jij geld kunt besparen en geweldige beloningen kunt verdienen.