Hoe worden Air Miles berekend bij Albert Heijn?

Hoe worden Air Miles berekend bij Albert Heijn

In dit artikel zet ik uiteen hoeveel Air Miles je verdient met boodschappen doen bij Albert Heijn. Als je je afvraagt hoeveel Air Miles je moet berekenen voor je bestelling bij Albert Heijn, dan is dit bericht voor jou. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Hoeveel Air Miles kan ik krijgen bij Albert Heijn

Het sparen van Air Miles is bij Albert Heijn een fluitje van een cent. Elke keer dat je boodschappen doet bij een van de vele Albert Heijn winkels of dat je online een bestelling plaatst kun je Air Miles sparen. Het aantal Air Miles dat je verdient is gebaseerd op het bedrag dat je aan je boodschappen hebt besteed.

Het komt erop neer dat je 1 Air Mile verdient voor elke € 2,5 die je in de Albert Heijn winkel of via de app besteed.

Euro uitgegevenAir Miles gespaardAir Miles gespaard (met AH Premium)
€ 2,5 1 Air Mile2 Air Miles
€ 5 2 Air Miles4 Air Miles
€ 7,5 3 Air Miles6 Air Miles
€ 10 4 Air Miles8 Air Miles
€ 50 20 Air MIles40 Air Miles
€ 100 40 Air Miles80 Air Miles

Als je online winkelt moet het bedrag aan Air Miles dat wordt berekend nadat je bestelling is betaald, inclusief alle bijkomende kosten zijn, zoals bezorgkosten, gekochte zegels, kosten van de kratten en andere kosten.

Hieronder heb ik enkele voorbeelden gegeven om je een duidelijker beeld te geven van hoeveel Air Miles je verdient met je aankoop.

Voorbeeld 1. Als je je boodschappen rechtstreeks in de winkel van Alber Heijn koopt, krijg je Air Miles berekend over het totale bedrag dat je hebt uitgegeven. Als je boodschappen een bedrag van € 25 hebben gekost verdien je 10 Air Miles. (€ 25/2.5=10). Heb je een Premium Alber Heijn account dan verdubbel je je punten en krijg je voor de bestelling van € 25, 20 Air Miles.

Als je echter je bestelling online via de Alber Heijn app hebt geplaatst, worden je Air Miles berekend op basis van de totale kosten van je bestelling, niet alleen op basis van de kosten van de boodschappen die je hebt gekocht.

Voorbeeld 2. Als je boodschappen hebt gekocht voor € 55, maar je totale kosten na toevoeging van bezorgkosten en andere kosten € 75 waren, moeten je Air Miles worden berekend op basis van het eindbedrag (75 euro). Daarom zou je 30 Air Miles moeten ontvangen volgens de formule 75/2,5=30. Met een premium account verdubbel je je Air Miles tot 60 voor deze specifieke bestelling.

Hoe krijg ik meer Air Miles bij Albert Heijn?

De enige manier om meer punten uit elk van je aankopen bij Alber Heijn te halen is een Premium account. Als je een Premium Albert Heijn account hebt kun je de punten die je bij elke aankoop verzamelt verdubbelen. Je ontvangt dan dus 2 Air Miles voor elke € 2,5 die je uitgeeft.

Van tijd tot tijd heeft Air Miles wel aangepaste aanbiedingen waarvoor je extra punten kunt verdienen voor het winkelen bij Albert Heijn. Die speciale aanbiedingen komen echter niet vaak voor.

Is het de moeite waard?

Uit mijn persoonlijke ervaring blijkt dat het aantal Air Miles dat wordt gespaard door boodschappen te doen bij Albert Heijn niet zo groot is. Ik geef ongeveer € 300 – € 400 per maand uit aan boodschappen. Dat levert me meestal zo’n 120-160 Air Miles per maand op. Zelfs met een Premium account van Albert Heijn, die mijn Air Miles verdubbelt, zou het totale bedrag dat ik per maand spaar ongeveer 240-320 Air Miles per maand zijn. Het is niet veel, maar tegelijkertijd kan het geen kwaad om de punten te verzamelen, want het is gratis en na enkele maanden kun je aan een behoorlijk bedrag komen.

Over de auteur

Tom Marr

Ik beheer de Puntenman.nl blog om te laten zien hoe ik spaarpunten en geld verdien met spaarprogramma's die in Nederland beschikbaar zijn. Doe mee en volg me om uit te vinden hoe ook jij geld kunt besparen en geweldige beloningen kunt verdienen.